Winter PDF Print E-mail

 

Winteractiviteiten

Sonnenkopf :

In Wald (www.dalaas-wald.at)  zelf is er het skigebied de Sonnenkopf (www.sonnenkopf.com ), heel gezellig met de kinderen (Schneemanland speciaal voor de kindjes) en toch ook een paar leuke rode pistes en een leuke zwarte piste (de steilste in Oostenrijk ?). Het skigebied is heel sneeuwzeker aangezien de eerste neerslag uit het westen hier valt. Sonnenkopf is het enigste skigebied in Oostenrijk zonder sneeuwkanonnen, gewoon omdat ze niet nodig zijn.  Het hele seizoen kan je de talabfahrt doen tot op 1000 meter. Heel leuk trouwens.


Alrberg : Lech, Zürs en Sankt Anton :

Een 20 tal minuutjes verder, en indien gewenst met dezelfde skipas, ski je in het prachtige (voor mij het prachtigste van de Alpen) skigebied Arlberg (www.ski-arlberg.com ) Indien je een goede skiër bent zal je genieten van de 180 km fantastische skiroutes. Skiroutes zijn "hors-piste" maar toch verzekerd en bewaakt. Lech is het summum van het diepsneeuwskiën.


Après Ski :

Afzakken doe je na het skiën in de Kelobar (www.kelobar.at), verkozen tot de beste après-ski bar 2007 van Oostenrijk !

Sneeuwschoenwandelen :

Geniet ook van de prachtige omgeving en trek je sneeuwraketten aan : trek door de metersdiepe sneeuw naar de Mutjoch, of volg één van de vele aangeduide winterwandelingen.


Rodelen :

In Wald zijn er zijn twee rodelbanen : voor de snelheidsduivels, dito durvers is er de Sonnenkopf rodelbaan van boven tot aan het middenstation. Sleetjes huur je in de skiwinkel onderaan de sklift.

Avondrodelen doe je vanuit de gezellige Rodelhütte in Wald : op dinsdag- en vrijdagavond van 20u tot 22u.

En natuurlijk is er niks leuker voor de kinderen dan voor de huisdeur op de huisberg te sleeën.

 
© 2011 by LukasNet