Zomer PDF Drukuj Email

 

Zomeractiviteiten in Wald en omgeving :

In de zomer zijn er heel wat wandelmogelijkheden, alsook excellente mountainbikeroutes (www.alpenregion.at).

 

Voor de cultuurliefhebbers zijn er een paar leuke stadjes :  Innsbrück, Bregenz, Feldkirch... zijn zeker de moeite waard.

Bezoek het kunstmuseum in Liechtenstein, maar boek bovenal een zitje voor de jaarlijkse Bregenzer Festspiele (www.bregenzerfestspiele.com). Deze openlucht opera vindt jaarlijks plaats aan de oever van de prachtige "Bodensee".

 

Geniet van de verschillende Alpenspecialiteiten :  bergkazen, spek,… bezoek een Sennerei (kaasmakerij) vb op de  Nenzigeralp of in de hut nabij de Sonnenkopf (1.5 uur stappen).Leer elke zondagvoormiddag op de Sonnenkopf schnaps brouwen.

Voor de kinderen is er het Bärenland (boven op de Sonnenkopf, www.sonnenkopf.com), alsook zijn er een paar leuke aquaparken : buitenzwembad Lech,  een mooi aquapark in Bludenz (www.valblu.at). Een klein openluchtzwembad in Dalaas zorgt voor een verfrissende duik na een stevige wandeling.

 

Voor de kletterliefhebbers (klein en groot) is er het kletterpark in Brand (www.klettergarten.at) of in Sankt Anton, alsook voor bij slecht weer een indoor klimmuur in Bludenz.

 

Zomerrodelen doe je op de nieuwe Golmerbaan (www.golm.at), waar je tevens een leuk ontdekkingspad hebt waar kinderen op een speelse manier kennis maken met de fauna en flora in de Alpen. Het dierenpark in Feldkirch met  inheemse dieren uit de Alpen is eveneens heel leerrijk en leuk voor de kinderen.

En uiteraard geeft er niks zo een grote voldoening als samen met de kinderen een top te bereiken.

 
© 2011 by LukasNet